Skip to main content

Autentiska Andalusien

Autentiska Andalusien

Följ med på en kulturell upplevelsesemester i Spaniens största och sydligaste provins, Andalusien, som tack vare det milda och behagliga klimatet är ett perfekt resmål under höst, vinter och vår. Både romarna och morerna har efter århundraden av dominans lämnat spår i form av vackra och intressanta byggnader. Alhambra, som byggdes av morerna för 700 år sedan, är en av resans kulturella höjdpunkter. Mellan kulturupplevelserna laddar vi upp med turer ut på den vackra andalusiska landsbygden. 

Vi åker på spännande utflykter till några av Andalusiens största sevärdheter. I Córdoba, som var de moriska kalifernas residens, upplever vi bland annat Karl den femtes katolska katedral, som är byggd inne i den 1 000 år gamla moskén – ett något märkligt äktenskap mellan två byggnader! I Sevilla, som är provinsen Andalusiens huvudstad, ser vi ett antal av stadens största sevärdheter som Guldtornet, den judiska stadsdelen Santa Cruz och katedralen där Columbus ligger begravd.     

Upplev några av Andalusiens största sevärdheter och bo på ett trevligt hotell centralt beläget i Andalusien. På så sätt undviker vi att behöva byta hotell flera gånger, som man annars behöver göra på många klassiska rundresor i Andalusien. 

Vädret i södra Spanien på senhösten och tidig vår är fantastiskt; vanligtvis ligger dagstemperaturen på över 20 grader, himlen är blå och solen värmer härligt. Ät lunchen på ett trottoarcafé och utnyttja möjligheten att njuta av utomhuslivet. Men det kan vara en bra idé att ta med en varm tröja för på kvällarna sjunker temperaturen när mörkret faller.

Dagsprogram

 • RESPLAN
  • Dag 1 – Ankomst till Andalusien
  • Dag 2 – Stadsvandring i Cabra
  • Dag 3 – Utflykt till Córdoba
  • Dag 4 – Utflykt till Granada och Alhambra
  • Dag 5 – Tur ut på landet med lunch
  • Dag 6 – Utflykt till vackra Sevilla
  • Dag 7 – Naturparken El Torcal
  • Dag 8 – Hemresa

  INGÅR I PRISET
  • Flyg Malaga t/r inklusive bagage
  • Flygplatstransfer t/r
  • 7 nätter på Hotel Fuente Las Piedras
  • 7 x frukost
  • 1 x lunch inklusive vin och vatten dag 5
  • 7 x middag inklusive 1/4 fl. vin och vatten
  • Vingårdsbesök med provsmakning
  • Utflykter och inträden enligt programmet
  • Svensk reseledare

  INGÅR INTE I PRISET
  • Övrig mat och dryck
  • Dricks
  • Försäkringar

  EVENTUELLA TILLÄGG PER PERSON
  • Dubbelrum som enkelrum 2400 SEK
  • Bestämd plats i bussen 50–250 SEK
  • Avbeställningsskydd kostar 6 % av resans pris
  • Reseförsäkring 290 SEK

 • Dag 1: Ankomst till Andalusien

  Flyg till Malaga flygplats där den svenska reseledaren tar emot. Vi åker buss till vårt hotell där vi blir inkvarterade i våra rum. Vi äter middag på hotellet. Vid sen ankomst får vi istället en kall måltid.

 • Dag 2: Stadsvandring i Cabra

  Efter frukost, på hotellet, ska vi på stadsrundtur med lokalguide. Tillsammans med vår guide går vi till centrum och efter en kort fikapaus ska vi se Cabras historiska centrum. Vi får höra om Cabras historia men också om hur dagligt liv är i en spansk stad 2020.
  Cabra hade en viktig roll i provinsen under både den romerska och moriska ockupationen och i staden finns många sevärdheter kvar längs de antika, krokiga gatorna. Cabra ståtar också med trevliga affärsgator och restauranger med utomhusservering på vackra platser. Här kan du sitta och njuta av spanskt vardagsliv. Det finns inte så många turister vilket också kan ses på prisläget i affärer, barer och restauranger. Priserna är betydligt lägre än i stora städer och i badorter längs kusten.
  Efter vår stadsrundtur finns möjlighet att pröva lokala tapas: små delikatesser som serveras när man köper ett glas vin (ej inkl.).
  Eftermiddagen är på egen hand för att utforska mer i Cabra.

  Stadsvandring i Cabra
 • Dag 3: Utflykt till Córdoba

  Vi åker till Córdoba, som var de moriska kalifernas residens och en gång var Europas största stad. Vi ska på en stadsrundtur till fots med en lokal guide i den historiska stadskärnan som är otroligt välbevarad, och där gatorna fortfarande har samma vindlande form som morerna på sin tid utformade för att bland annat förvirra inträngande fiender. Den vackra ”Calle de las Flores”, blomstergatan, är ett fint exempel på gammal morisk gatustruktur. Córdoba är också känt för att ha Spaniens vackraste uteplatser – pittoreska vitkalkade trädgårdar med frodig blomsterflora.
  Det blir en rundvisning i den 1 000 år gamla moskén, som är den näst största i världen. Karl den femtes katolska katedral byggdes 500 år senare och är placerad i mitten av moskén. Tillsammans utgör de ett mycket märkligt byggnadsverk, som man svårligen kan föreställa sig innan man har sett det.
  På vägen tillbaka till hotellet stannar vi till vid en andalusisk vingård. Det lokala vinet är faktiskt en sherry, men det är provinsen Jerez som har ensamrätt att kalla sitt vin sherry. Därför heter det lokala vinet Montilla, uppkallat efter den stad som är huvudstad i vindistriktet. Vi får en inblick i arbetet med vinframställningen vid en rundvisning och får också provsmaka.

  Utflykt till Córdoba
 • Dag 4: Utflykt till Granada och Alhambra

  Så det är dags för en av resans höjdpunkter – en utflykt till Granada och det moriska palatset Alhambra, som är en av Spaniens viktigaste sevärdheter.
  I Granada går vi en promenad i centrum tillsammans med reseledaren, varefter det finns tid att utforska på egen hand. Bland Granadas främsta sevärdheter är Spaniens första renässanskatedral och Capilla Real med de legendariska monarkerna Isabella och Ferdinands vackra grav, liksom den gamla moriska silkesmarknaden, Alcaicería.
  På eftermiddagen kör vi upp till det världsberömda palatskomplexet Alhambra, som byggdes av morerna för 700 år sedan. Här får vi en rundvisning med en lokal guide, som även omfattar det vackert belägna sommarpalatset, Generalife. Mot kvällen beger vi oss tillbaka till hotellet.
  Observera: Du måste uppvisa pass vid ingången till Alhambra så glöm inte att ta med passet på dagens utflykt.

  Utflykt till Granada och Alhambra
 • Dag 5: Tur ut på landet med lunch

  Vi kör till den vackra naturparken El Chorro, där vi kan gå runt och njuta av det fantastiska landskapet och få en förfriskning på en lokal bar. El Chorro är bland annat känd för den halsbrytande ”El Caminito del Rey”, kungens lilla stig, som byggdes 1905 i samband med etableringen av två av Spaniens första vattenkraftverk. Stigen är precis nyöppnad i år efter omfattande renoveringar, men eftersom vandringen är 8 km och ganska ansträngande tar vi inte den turen utan nöjer oss med att höra den spännande historien.
  Därefter besöker vi apelsinbonden Juanito, som äger en fruktträdgård med apelsiner och andra tropiska frukter, inklusive citroner, oliver, fikon, avokado, mango och bananer. Juanito visar oss runt och berättar om frukterna, plockar från träden och delar ut smakprover. Efter rundturen bjuder Juanitos hustru på äkta andalusisk paella med sallad och vin till.

  Tur ut på landet med lunch
 • Dag 6: Utflykt till vackra Sevilla

  Dagens utflykt går till Sevilla, där vi börjar med en panoramatur med bussen genom Andalusiens huvudstad. Här ser vi bland annat Guldtornet, San Telmo-palatset, den gamla tobaksfabriken (Bizet, Carmen) och den vackra strandpromenaden längs floden Guadalquivir. Vi tar kaffepaus i María Luísa-parken med den vackra Plaza España, som var centrum för världsutställningen 1929. Efter en promenad med reseledaren har vi uppehåll på egen hand i Sevillas historiska stadsdel, med det legendariska judiska stadsdelen Santa Cruz med smala gator och charmiga små torg med doftande apelsinträd. Sevilla har världens största gotiska katedral. Columbus är begravd i kyrkan. Sevillas landmärke, det moriska 100 meter höga kyrktornet, La Giralda, är 800 år gammalt. Peter den grymmes kungliga slott från 1300-talet, byggt i morisk stil är också en av Sevillas stora sevärdheter. Sent på eftermiddagen åker vi tillbaka till hotellet.

  Utflykt till vackra Sevilla
 • Dag 7: Naturparken El Torcal

  På förmiddagen är det utflykt till den vackra och särpräglade naturparken El Torcal, ett mycket speciellt område som ursprungligen låg under vatten, men som senare har höjt sig till ett berg och ligger på 1 000 meters höjd. Här kan man bland annat se otroligt vackra vyer och spännande klippformationer och det framgår tydligt att området har legat under vatten. Dagen bjuder på många vackra och intressanta motiv, så glöm inte kameran. Efter utflykten åker vi tillbaka till hotellet. Eftermiddagen är ledig för egna upplevelser.

  Naturparken El Torcal
 • Dag 8: Hemresa

  Transfer till Málaga flygplats och hemresa.

  Dagsprogrammet kan variera mellan enstaka datum
  – reseledaren informerar om det slutgiltiga dagsprogrammet vid ankomsten.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
7/9ArlandaHotel Fuente Las PiedrasMer än 811 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
12/9LandvetterHotel Fuente Las PiedrasMer än 811 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
22/9KöpenhamnHotel Fuente Las PiedrasMer än 811 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
5/10ArlandaHotel Fuente Las PiedrasMer än 811 995:-Boka

Hotell

Hotel Fuente Las Piedras
Hotel Fuente Las Piedras
Hotel MS Fuente Las Piedras - Strax utanför Cabra ligger det fyrstjärniga Hotel Fuente Las Piedras. Hotell är mysigt och beläget i vackra omgivningar. Hotellet byggdes 2004 och har 61 rum, Trevliga g...