Skip to main content

Historien om Best Travel

Best Travel öppnade första gången dörrarna på Vesterbro i Aalborg den 1 juli 1999.

I början var det främst bussresor som präglade Best Travels utbud av resor. Om somrarna gick de till söderns sol vid till exempel Gardasjön, den italienska Adriatiska kusten och Kroatien, medan vinterns resor gick till skidorter i Alperna och de norska och svenska fjällen. 

Reseutbudet blev större och omfattade efter några få år allt från kör-själv-semester, cityweekends i Europa och vackert belägna hotell i naturområden i Tyskland och Österrike till charterresor med flyg samt rundresor och flodkryssningar med reseledare och massor av historiskt och kulturellt innehåll inkluderat i resorna.

Det behövdes fler medarbetare på kontoret, och 2005 hade lokalerna på Vesterbro blivit för små och Best Travel flyttade till större lokaler, men höll sig kvar i centrala Ålborg.

Med det växande utbudet av resor ökade omsättningen stadigt år för år. Detta gav genljud i resebranschen och vid ett tillfälle fick ägarna till Best Travel ett erbjudande de inte kunde motstå. 1 januari 2007 blev därför Best Travel en självständig resebyrå i DTF Group, som bland annat också omfattar DTF travel i Hjörring.

Best Travel fortsatte några år i Aalborg, men under sommaren 2009 flyttade vi till ännu större lokaler i samma byggnad som våra resekollegor på DTF travel i Hjörring. Detta gav många möjligheter, särskilt inom marknadsföringen eftersom DTF travel på sin marknadsavdelning har en helt egen reklambyrå på plats. Även försäljningsmässigt öppnade sig nya samarbeten genom användning av DTF travels kontakter i Norge och Sverige.

Under 2011 blev DTF Group och därmed också Best Travel uppköpta av den stora svenska resebyrån SEMBO, som med Stena Line i ryggen har som mål att bli Europas ledande aktör inom kör-själv-marknaden. Därmed blev Best Travel en del av det svenska miljardföretaget Stena Line, och vi ingår nu i Stena Line Travel Group.

Best Travel idag

Idag är Best Travel en resebyrå med 16 engagerade medarbetare samt en lång rad fast knutna reseledare. Vi har genomgått en spännande utveckling och från att sprida oss över ett mycket stort och varierat utbud av resetyper som charterflyg och buss, kör-själv-semester, cityweekends och skidresor har vi nu valt att fokusera på det vi är bäst på – nämligen rundresor i Europa med flyg/buss och flodkryssningar med historiskt och kulturellt innehåll. Resor där det mesta är inkluderat och där kompetenta reseledare ser till att alla våra gäster får ut det mesta av sin resa.

Samtidigt tar de traditionella kryssningarna mer och mer plats som en fast del av Best Travels utbud. På några få år har Best Travel blivit en av de bäst säljande danska agenterna för det italienska rederiet MSC Cruises, som är det tredje största kryssningsrederiet i världen.

Framtiden ...

På Best Travel vi går igenom en mycket positiv utveckling och den ser vi som ett resultat av att vi håller oss till det vi är bäst på. Vi säljer resor till svenskar som vill uppleva och lära sig om destinationerna de reser till med oss. Vi håller oss till ett bra urval av resor i Europa och tar vara på de möjligheter som dyker upp för att vidareutveckla vårt koncept – det blir ännu fler spännande resor! Resor där det mesta är inkluderat – reser med fokus på komfort, säkerhet och framför allt valuta för pengarna.

Så oavsett om du reser ensam till en av våra många destinationer, eller vill ordna en resa för större grupper, företag eller en skolas studieresa, så gläder vi oss åt att kunna ge dig några underbara reseupplevelser med Best Travel!